» » » » » » » Managerul de afaceri Facebook

Managerul de afaceri Facebook

Managerul de afaceri

Managerul de afaceri este un instrument pentru administrarea dintr-un singur loc a paginilor și conturilor de publicitate prin acordarea și editarea de permisiuni la mai multe persoane. Cu ajutorul managerului de afaceri poți adăuga pesoane noi pagini, sau conturi de publicitate, pentru campaniile de publicitate pe care le dezvolți. Managerul de afaceri permite separarea afacerii de contul personal.

Este recomandabil ca persoanele care folosesc conturi partajate pentru a lucra în comun la o pagină sau conturile de publicitate, să modifice datele de conectare.

Persoanele care utilizează managerul de afaceri folosesc de obicei acest sistem în comun cu mai mulți colaboratori și nu asociază paginile și conturile de publicitate cu conturile personale pe Facebook. Dacă administrezi singur paginile și conturile de publicitate, este recomandabil ca în loc de managerul de afaceri să folosești pentru acces contul personal de Facebook.

Persoanelor care aleg să folosească Managerul de afaceri li se va dezactiva contul partajat folosit până acum pentru conectarea la pagini și conturi de publicitate, conectarea la acestea urmând să se facă cu datele din contul personal, dar cu acces prin business.facebook.com. Utilizarea managerului de afaceri este gratuită.

Persoanele cu acces la același manager de afaceri vor putea vedea datele de contact ale celorlalți colegi și paginile și conturile de publicitate la care au acces, dar nu vor vedea postările acestora.

Cu managerul de afaceri se pot șterge pagini, dar nu și conturi de publicitate.

Dacă folosești managerul de afaceri, este indicat să îl accesezi printr-un cont partajat, separat de contul personal.  Pentru aceasta ai nevoie să știi contul partajat care urmează a fi accesat, sî ai un cont Facebook personal pentru a-ți confirma identitatea, și opțional să știi numele și adresele de email de lucru a persoanelor pe care urmează să le adaugi la contul partajat.

Pentru actualizarea contului partajat și tranziția la managerul de afaceri (în cazul lucrului cu colaboratori), mergi la Administratorul de reclame. Folosește opțiunea de actualizare și selectează  opțiunea cu colaboratori pentru paginile și conturile de publicitate asociate. Identifică-te cu contul tău personal Facebook. Dacă ai deja mai multe afaceri asociate cu câte un manager de afaceri, selectează managerul de afaceri dorit. Altfel, vei ajunge pe pagina de înregistrare a unui manager de afaceri. La înregistrare selectezi o pagină principală asociată cu acel manager de afaceri, sau crează una chiar atunci. După crearea managerului de afaceri, adaugă colaboratori sau angajați care vor lucra cu acesta.

Pentru actualizarea contului partajat și tranziția la contul Facebook personal,  mergi la Administratorul de reclame. Folosește opțiunea de actualizare și selectează  opțiunea ”doar tu” pentru paginile și conturile de publicitate asociate. Identifică-te cu contul tău personal Facebook.

Roluri și permisiuni în managerul de afaceri:

  • Afacere
    • Permisiuni >>> Administrator >>> Angajat
    • Adăugare și ștergere angajați și parteneri >>> DA >>> NU
    • Vizualizare setări afacere >>> DA >>> DA
    • Schimbare setări afacere >>> DA >>> NU
    • Adăugare pagini, conturi de publicitate sau alte active >>> DA >>> NU
    • Atribuire pagini, conturi de publicitate sau alte active >>> DA >>> DA
  • Conturi de publicitate
    • Permisiuni >>>Administrator >>> Promotor >>> Analist
    • Administrarea setările conturilor de publicitate, a modalităților de plată și limitelor de cheltuieli ale conturilor >>> DA >>> NU >>> NU
    • Adăugarea de persoane și atribuirea de roluri în conturile de publicitate >>> DA >>> NU >>> NU
    • Crearea și editarea de reclame >>> DA >>> DA >>> NU
    • Viualizarea rapoartelor din contul de publicitate >>> DA >>> DA >>> DA
  • Pagini
    • Permisiuni >>> Administrator >>> Editor >>> Moderator >>> Promotor >>> Analist
    • Administrarea rolurilor și setărilor paginii >>> DA >>> NU >>> NU >>> NU >>> NU
    • Editarea paginii și adăugarea de aplicații >>> DA >>> DA >>> NU >>> NU >>> NU
    • Crearea și ștergerea de postări folosind identitatea paginii >>> DA >>> DA >>> NU >>> NU >>> NU
    • Trimiterea de mesaje folosind identitatea paginii >>> DA >>> DA >>> DA >>> NU >>> NU
    • Răspunderea la comentarii și ștergerea comentariilor și postărilor din pagină >>> DA >>> DA >>> DA >>> NU >>> NU
    • Ștergerea și interzicerea accesului utilizatorilor la pagină >>> DA >>> DA >>> DA >>> NU >>> NU
    • Crearea de reclame >>> DA >>> DA >>> DA >>> DA >>> NU
    • Vizualizarea statisticilor și setărilor >>> DA >>> DA >>> DA >>> DA >>> DA
    • Vizualizarea numelui celor care au postat folosind identitatea paginii >>> DA >>> DA >>> DA >>> DA >>> DA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *