» » » » » » » Moderarea paginilor Facebook

Moderarea paginilor Facebook

postat în: Pagini Facebook | 0

Facebook-Pagina-Setari-General

Postări ale terților

Administratorul unei pagini Facebook poate configura permisiunile pentru postări ale vizitatorilor (inclusiv moderarea lor) din Setări > General > Postări ale vizitatorilor. Aceste postări vor apare în secțiunea specifică din stânga paginii, Postări ale vizitatorilor. Fotografiile și clipurile video publicate de vizitatori pe pagină vor apare și în secțiunile Fotografii și Clipuri video ale paginii.

Pentru editarea postărilor terților, se apasă pe titlul secțiunii Postări ale vizitatorilor și se editează fiecare postare în parte din selectorul de sus dreapta, ˅, sau din secțiunea Setări > Jurnal de activități.

Pentru a dezactiva permisiunea de punlicare în pagină de către terți, din Setări > General > Postări ale vizitatorilor se selectează opțiunea Dezactivează postările altor persoane în Pagină pentru orice tip de postare, sau se debifează Permite publicarea de fotografii şi clipuri video pentru aceste opțiuni doar.

Pagina poate fi etichetată în pozele și clipurile video publicate de terți în pagină. Persoana care a partajat poza sau clipul video respectiv trebuie să aprobe etichetarea pentru ca aceasta să fie vizibilă.

Postările terților pot fi etichetate dacă se bifează Revizuieşte postări ale altor persoane înainte să fie publicate în Pagină din Setări > General > Postări ale vizitatorilor.

Administratorul paginii poate bloca apariția anumitor cuvinte mergând la Setări > General > Moderarea Paginii și scriind acolo cuvintele blocate separate prin virgulă. Pentru eficiență se adaugă pentru fiecare cuvânt blocat atât forma la singular cât și cea la plural.

Pentru a bloca sau debloca un post considerat spam, din Jurnal de activităţi se selectează opțiunea respectivă, după ce se anulează ascunderea postării în cazul deblocării.

Se poate configura un anumit nivel al conținutului inadecvat din filtrele de obscenitate, mergând la Setări > General > Filtru pentru obscenități.

Pe pagină se poate răspunde la un comentariu public cu un mesaj privat apăsând pe butonul pentru mesaj de sub comentariu. Vizitatorii vor vedea că a fost transmis un mesaj privat dar nu vor vedea conținutul mesajului.

Un comentariu considerat nepotrivit poate și șters, iar persoana care l-a scris poate fi interzisă să mai publice pe pagină, din dreapta comentariului (x), după ce comentariul respectiv a fost ascuns. Dacă un comentariu este ascuns fără a fi șters, el va fi vizibil în continuare dar doar pentru persoana care l-a scris.

Comentariile considerate automat de Facebook ca spam sau care conțin cuvinte blocate, vor fi văzute de administratorul paginii în culoarea gri, dar nu vor fi văzute de vizitatori. Administratorul le poate aproba să devină vizibile din setarea comentariului care apare cu mouse-ul deasupra lui.

Un comentariu marcat de admin ca spam nu mai este văzut de vizitatori, cu excepția celui care l-a scris și a prietenilor acestuia.

Blocarea și îndepărtarea persoanelor

Dacă o persoană este îndepărtată din pagină, aceasta nu va mai apare că apreciază pagina și nu va mai putea urmări postările paginii în fluxul său de știri sau cele ale prietenilor săi. Pentru aceasta, mergeți la Setări > Persoane și alte Pagini > în dreptul numelui persoanei folosiți selectorul din dreapta lui (rotița dințată) și selectați Șterge din Paginile apreciate > confirmați acțiunea. Dar persoana respectivă poate aprecia din nou pagina, dacă dorește.

Dacă o persoană este blocată, aceasta nu va mai putea aprecia pagina. Pentru aceasta, mergeți la Setări > Persoane și alte Pagini > în dreptul numelui persoanei folosiți selectorul din dreapta lui (rotița dințată) și selectați Interzi din Pagină > confirmați acțiunea. În cazul unui comentariu, acționați ca mai sus. O persoană poate fi blocată și dintr-un mesaj transmis de aceasta, o postare publicată pe pagină sau o postare publicată în altă parte pe Facebook în care a fost menționată pagina dvs., folosind selectorul și opțiunea corespunzătoare. Aceasta va putea în continuare să partajeze conținut al paginii în alte părți pe Facebook, dar nu va mai putea publica, aprecia sau comenta în pagina respectivă.

Pentru a vedea persoanele blocate, mergeți la Setări > Persoane și alte Pagini > selectați din partea de sus Persoane interzise în Pagină.

Pentru a debloca o persoană, din pagina cu persoanele blocate în dreptul numelui persoanei folosiți selectorul din dreapta lui (rotița dințată) și selectați Anulează excluderea > confirmați acțiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *