» » » » » » Setează audienţa postărilor tale pe Facebook

Setează audienţa postărilor tale pe Facebook

postat în: Facebook | 0

Cine poate vedea ce ai postat?

Pentru a stabili audienţa postărilor tale, lângă butonul Postează se găseşte un alt buton (selectorul de audienţă) al cărui nume are setarea ta implicită (Public, Prieteni, sau Doar eu). Dacă apeşi pe el poţi selecta una din cele trei tipuri de audienţă, sau apeşi pe linkul Mai multe opţiuni şi personalizezi audienţa.

Când selectezi să publici în cronologia altei persoane, acea persoană la rândul ei poate seta cine poate vedea în cronologia ei ce ai publicat. În mod implicit postarea publicată în cronologia unei persoane poate fi văzută de toţi prietenii acesteia.

Poți utiliza selectorul audiență pentru a schimba audienţa ce ai publicat în cronologia ta după ce ai partajat.

Facebook-Setare_Audienta

Cum poţi folosi liste pentru a partaja doar pentru un anumit grup de persoane

Când partajezi ceva, poți utiliza selectorul de audiență pentru a selecta lista cu grupul unde doreşti să publici postarea.

Cum poţi seta cine poate vedea ce este pe profilul tău şi în cronologia ta

Poţi partaja informații de bază precum locaţia sau ziua de nastere, atunci când editezi profilul. Pentru asta, faci clic pe Actualizează informaţiile și apoi pe butonul Editează din dreptul casetei pe care doreşti să o editezi. Foloseşte selectorul de sudienţă de lângă fiecare informație pentru care doreşti să modifici cine o poate vedea.

Nu se pot seta (se pot vedea de oricine) numele, poza de profil, coperta, sexul, numele de utilizator, ID-ul de utilizator (numărul de cont), și rețelele din care faci parte.

În cronologia contului tău pot posta doar tu şi prietenii tăi.

Sfaturi

  • Poţi seta cine poate cedea informațiile tale folosind selectorul de audiență.
  • La fotografii, mesaje și aplicaţii în care ești etichetat şi apar în cronologia ta, poți aproba sau respinge aceste postări prin activarea Revizuirii cronologiei.
  • Poţi seta cine poate vedea postările în care ai fost etichetat în cronologie
  • Poţi vedea cum se vede profilul tău pentru alte persoane apăsând pe butonul „” din dreapta butonului Vezi Jurnalul de activităţi şi selectează Vezi ca….

Setarea audienţei pentru postările anterioare în cronologia ta

Dacă doreşti să schimbi cu cine partajezi o poastare după ce ai publicat-o, revii la selectorul de audienţă și selectei o nouă audienţă.

Poţi selecta de asemenea audienţa pentru multe postări simultan. Pentru aceasta:

  1. Clic pe săgeata din dreapta sus a oricărei pagini de Facebook și apoi clic Setări
  2. Selectează Confidențialitate din meniul din stânga
  3. În secțiunea Cine poate să-mi vadă lucrurile?, clic Vrei să limitezi audienţa postărilor pe care le-ai distribuit pentru prietenii prietenilor sau pentru public?
  4. Clic pe Limitează postările din trecut

Sfaturi

  • Această acţiune nu poate fi anulată cu doar un clic. Dacă doreşti să revii la setările anterioare, va trebui să ajustezi opţiunea pentru fiecare postare modificată în parte.
  • Dacă pentru o anumită postare ai folosit opţiunea de audienţă personalizată când ai publicat-o, setarea de mai sus nu va schimba setarea personalizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *