Marketing pe Internet – Iată ceea ce trebuie să fii atent!

Digitalizarea a schimbat enorm modul în care trăim și lucrăm. Dacă vrei să construiești o companie de succes astăzi, trebuie să alegi strategii complet diferite decât înainte.

Marketingul online este o disciplină de marketing care, spre deosebire de publicitatea clasică, se bazează exclusiv pe Internet ca mediu. Marketingul online include marketingul pentru motoarele de căutare, publicitatea pe bannere, marketingul prin e-mail, marketingul afiliat și marketingul pe rețelele sociale. Află în acest articol tot ce trebuie să știi despre marketing-ul pe internet:

Care sunt măsurile de marketing online?

Măsurile de marketing online sunt strategii digitale pentru creșterea gradului de conștientizare, calitate și vizibilitate a companiilor. Pe lângă faptul că aveți propriul site web, există multe alte măsuri pe care le puteți lua pentru a vă afirma pe internet. Numai cu ajutorul măsurilor de marketing online companiile își pot menține poziția competitivă pe termen lung într-o anumită industrie și într-o anumită zonă.

Companiile ar trebui să selecteze măsurile în funcție de obiectivele lor și să le combine cu o strategie de marketing online pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a putea măsura succesul măsurilor.

Ce măsuri de marketing online există?

Există o varietate de măsuri de marketing – atât offline, cât și online. În funcție de companie, de obiectivele companiei și de grupul țintă, sunt disponibile diferite măsuri de marketing. Puteți utiliza următoarele măsuri de marketing online pentru a vă face compania cunoscută și de succes:

  • Optimizare motor de căutare
  • Marketing pe rețelele sociale
  • Marketing prin e-mail
  • Influencer marketing
  • PR digital
  • Marketing de performanță
  • Marketing afiliat
  • Marketing de conținut
  • Marketing viral
  • Marketing prin display

Optimizarea pentru motoarele de căutare

Optimizarea pentru motoarele de căutare (Search Engine Optimization = SEO) înseamnă toate măsurile care urmăresc să îmbunătățească clasarea site-ului tău pe motoarele de căutare precum Google și Co. Acest lucru face ca clienții potențiali să vă găsească mai ușor în rezultatele motoarelor de căutare.

Practic, aveți opțiunea între optimizarea organică pentru motoarele de căutare (SEO) și publicitate în motoarele de căutare, adică reclame achiziționate (Search Engine Advertisement = SEA). Spre deosebire de SEA, optimizarea organică a motoarelor de căutare este întotdeauna mai durabilă, deoarece SEO continuă să obțină rezultatele dorite chiar și după multe luni și ani. Reclamele au succes doar atâta timp cât sunt afișate efectiv și plătiți pentru ele.

Marketing pe rețelele sociale

Rețelele sociale devin din ce în ce mai importante pentru marketing. Aproape 87% din populația germană folosește rețelele sociale, ceea ce face din rețelele sociale un canal important de marketing pentru companii.

Cu marketingul pe rețelele sociale aveți ocazia să vă adresați cu precizie grupului țintă și să le faceți oferte individuale. Este important să vă stocați în mod regulat canalele de rețele sociale cu conținut proaspăt, care ține pasul cu tendințele rețelelor sociale și satisface nevoile utilizatorilor.

Marketing prin e-mail

Marketingul prin e-mail este unul dintre cele mai importante și eficiente instrumente de marketing din lumea online. Puteți folosi acest canal pentru a vă adresa clienților potențiali individual și pentru a le oferi oferte personalizate. Cu marketingul prin e-mail puteți ajunge la utilizatori care s-au implicat deja cu compania dvs. și v-au dat adresa lor de e-mail. Oferiți grupului dumneavoastră țintă oferte individuale sau furnizați-le informații cu valoare adăugată.

Concluzie

Dacă vrei să ai succes cu compania ta, nu există nicio cale de a ocoli măsurile profesionale de marketing online. Acestea vă permit să vă măriți acoperirea, să apăreați în partea de sus a rezultatelor motoarelor de căutare și să generați vânzări.